STOP ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ * STOP ΣΤΑ ΝΤΟΠΙΑ ΚΑΙ ΞΕΝΑ ΛΑΜΟΓΙΑ * STOP ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ * STOP ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ * STOP ΣΤΗΝ ΑΝΗΘΙΚOΤΗΤΑ ΤΗΣ ΤΡΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΨΕΥΔΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΩΝ * STOP ΣΤΙΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ *

"Η εξουσία χαρίζει τα αγαθά της μόνο σε όσους επιθυμούν να την υπηρετήσουν". Μιχ. Σπέγγος

Κυριακή 5 Μαΐου 2013

Τρεις ''αναστάσιμες'' αποφάσεις για δανειολήπτες από Ειρηνοδικείο

ΚΡΗΤΗ

Αναστάσιμη αισιοδοξία έφεραν οι 3 νέες αποφάσεις του Ειρηνοδικείου Ιεράπετρας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, μετά από προσφυγή υπερχρεωμένων δανειοληπτών, με την συνδρομή και καθοδήγηση της συνεργαζόμενης με την Ένωση, δικηγόρου.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, «οι αποφάσεις που άρχισε να εκδίδει το Ειρηνοδικείο Ιεράπετρας αυτόν τον καιρό, είναι σημαντικές, διότι «ανοίγουν» τον δρόμο στους υπερχρεωμένους καταναλωτές, να κάνουν χρήση του νόμου 3869/2010 (γνωστού ως “Νόμος Κατσέλη")». Επί των αποφάσεων, σύμφωνα με την πρόεδρο της Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης Ιωάννα Μελάκη, ενδιαφέρον έχουν τα εξής στοιχεία:

1) Στην πρώτη περίπτωση, πρόκειται για ένα αγρότη ηλικίας, 57 ετών, έγγαμο, τρίτεκνο, με χρέος σε μία Τράπεζα, με 3 Τραπεζικά προϊόντα, ως οφειλέτης και ένα ως εγγυητής, συνολικού χρέους 185.799 ευρώ,. Το Ειρηνοδικείο Ιεράπετρας «αφού εξέτασε τα τεκμηριωμένα στοιχεία που κατατέθηκαν, σύμφωνα με τον νόμο 3869/2010 (γνωστού ως “Νόμος Κατσέλη’), στα πλαίσια «των ασφαλιστικών μέτρων ,απαγόρευσε κάθε πράξη αναγκαστικής εκτέλεσης εις βάρος της ακίνητης περιουσίας του οφειλέτη μέχρι την ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης που έχει οριστεί για το τέλος του έτους 2015».

2) Στη δεύτερη περίπτωση, είναι άνεργη ηλικίας 47 ετών διαζευγμένη ,μητέρα ενός ανήλικου τέκνου με χρέος σε τρεις Τράπεζες ως οφειλέτης -εγγυητής συν. ύψους χρέους 86.722 ευρώ. Το Ειρηνοδικείο Ιεραπέτρας «αφού εξέτασε τα τεκμηριωμένα στοιχεία που κατατέθηκαν, σύμφωνα με τον νόμο 3869/2010 (γνωστού ως «Νόμος Κατσέλη»), στα πλαίσια «των ασφαλιστικών μέτρων, απαγόρευσε κάθε πράξη αναγκαστικής εκτέλεσης εις βάρος της ακίνητης περιουσίας, δηλαδή μία διώροφη μονοκατοικία, συνολικής επιφάνειας 180 τ.μ περίπου,μέχρι την ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης που έχει οριστεί για το τέλος του έτους 2015”», 
και

3) Στη τρίτη περίπτωση, η αιτούσα είναι άνεργη, ηλικίας 51 ετών σε διάσταση, μητέρα δύο παιδιών, το ένα έχει αναπηρία άνω των 67% με χρέος σε μία Τράπεζα αλλά σε πέντε Τραπεζικά προϊόντα συνολικού ύψους οφειλής 184.140 ευρώ. Το Ειρηνοδικείο Ιεραπέτρας «αφού εξέτασε τα τεκμηριωμένα στοιχεία που κατατέθηκαν, σύμφωνα με τον νόμο 3869/2010, στα πλαίσια «των ασφαλιστικών μέτρων ,απαγόρευσε κάθε πράξη αναγκαστικής εκτέλεσης εις βάρος της ακίνητης περιουσίας , δηλαδή ένα διώροφο διαμέρισμα ,συνολικής επιφάνειας 97,12 τ.μ περίπου,μέχρι την ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης που έχει οριστεί για το τέλος του έτους 2015”».

_______________________
Πηγή: Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης.
Δημοσιεύτηκε στις 03 Μαΐου 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου